IBAN-NAAMCHECK: Zorg voor probleemloze betalingen

De IBAN-naamcheck is een waardevolle procedure om problemen te voorkomen bij betalingen aan derden. Door het uitvoeren van een IBAN-naamcheck controleert u direct de opgegeven bankgegevens van het bedrijf met de database van alle Nederlandse banken. De resultaten worden vervolgens in een rapport in uw persoonlijke dossier geplaatst, naast andere relevante rapporten. Hiermee verkrijgt u zekerheid over aan wie u betaalt en of dit veilig is.

Let op: De IBAN-naamcheck werkt niet bij betalingen via iDEAL, Incasso, Acces Online en Access Direct en Batch. Wees u bewust van deze schijnveiligheid en voer altijd een IBAN-naamcheck uit voordat u betaalt, zo kunt u gegarandeerd veilig betalen!

Sinds 2017 zijn er al 4,3 miljard betalingen gecontroleerd met behulp van deze check. Maar liefst 3 op de 100 bankbetalingen blijken niet correct te zijn. Door het uitvoeren van een IBAN-naamcheck wordt inmiddels 81% van de nationale factuurfraude voorkomen. Het is dus verstandig om deze controle uit te voeren en zekerheid te verkrijgen!

Als er iets niet in orde is, wordt dit duidelijk aangegeven in het bijgeleverde rapport en markeert Klikklaar dit met een "rode vlag". In het rapport wordt op een heldere manier beschreven wat de implicaties van de melding zijn en welke mogelijke vervolgstappen u kunt nemen. Daarnaast wordt aangegeven of er sprake is van fraude of oplichting.

U kunt het bankrekeningnummer van het bedrijf vinden op de offerte, brochure, website, zakelijke correspondentie of op de factuur die u wilt betalen.

Contact

Veilig en eenvoudig met de IBAN-naamcheck

HOE WERKT HET?
Na uw registratie heeft u de naam en het KvK-nummer van het bedrijf opgezocht. Vervolgens activeert u de optie voor IBAN-naamcheck in het controlepaneel. Vul het IBAN-bankrekeningnummer van het bedrijf in het daarvoor bestemde veld in en Klikklaar zorgt voor de rest.

Tegelijkertijd met andere controles wordt er direct een rapport gegenereerd. Hierin wordt duidelijk vermeld wie de eigenaar van het bankrekeningnummer is en of er bijzonderheden zijn geconstateerd met betrekking tot deze rekening.

Meer gedetailleerde uitleg over eventuele bijzonderheden vindt u in het onderstaande artikel.Nu heeft u de zekerheid dat uw betaling correct wordt verwerkt en voorkomt u dat u wordt misleid door een onjuist bankrekeningnummer.Gemakkelijker kunnen we het niet maken...

Wat betekenen de terugkoppelingen in het IBAN-naamcheck rapport?

Er zijn 5 fundamentele meldingen:
  1. Juist: IBAN en naam komen overeen, wat correct is.
  2. Foutbericht: als de naam die bij de banken bekend is volledig verschilt, wees dan extra waakzaam.
  3. Typfout: er is een fout in de naam; u ontvangt de exacte naam zoals bekend bij de bank.
  4. U ontvangt informatie over de status van het IBAN-rekeningnummer: is het actief, opgeheven of geblokkeerd? Let op!
  5. Voor een zakelijk account ontvangt u ook de bedrijfslocatie en het KvK-nummer van de rekeninghouder. Dit moet overeenkomen met de gegevens die u al heeft.

Wat betekent deze informatie? Wat is het nut voor u?

Melding 1 is een positieve uitkomst van de IBAN-naamcheck: de naam en het nummer komen volledig overeen. Controleer echter ook de andere rapporten om te bevestigen dat het verstandig is om met dit bedrijf samen te werken op basis van die bevindingen.

Bij meldingen 2, 3 en 4 van de IBAN-naamcheck is er iets ernstigs aan de hand. Verder onderzoek is absoluut noodzakelijk. Er bestaat een aanzienlijk risico op fraude of oplichting.

Melding 5 van de IBAN-naamcheck biedt extra zekerheid bij uw geplande betaling(en) aan het bedrijf waar u aan denkt te betalen. Een extra veiligheidslaag dus.

Welke maatregelen kunt u nemen na het ontvangen van de resultaten van de IBAN-naamcheck?

Melding 1 van de IBAN-naamcheck
Indien de bankrekening overeenkomt met het bedrijf of de ondernemer, kunt u veilig betalen. We raden u echter aan om ook de andere rapporten over het bedrijf te raadplegen.

Melding 2 van de IBAN-naamcheck
Deze melding duidt op een ernstig probleem. Het kan wijzen op misbruik van een bankrekening door een "geldezel" of nepbedrijf. Het is belangrijk om niet te betalen in dit geval. Meld dit incident bij de fraudedesk via info@fraudehelpdesk.nl om
anderen te waarschuwen en te voorkomen dat zij worden opgelicht.

Melding 3 van de IBAN-naamcheck
Als u vermoedt dat er een typefout is gemaakt bij het invoeren van het bankrekeningnummer, controleer dan het rapport om dit te bevestigen. Hoewel typefouten vaak voorkomen bij 3 op de 100 betalingen, moet u voorzichtig blijven. Controleer de naam van de zaak en de eigenaar met behulp van de UBO-check. Het is mogelijk dat de eigenaar zijn privérekening gebruikt, wat verklaarbaar en logisch kan zijn. In het geval van een BV, stichting of een andere rechtsvorm met een bestuur of directie, is het echter verdacht als de naam van de rekening niet overeenkomt met de begunstigde. Neem maatregelen en vraag de juiste bankrekening op bij het bedrijf. Controleer deze ook met behulp van een IBAN-naamcheck. Wees extra waakzaam.

Melding 4 van de IBAN-naamcheck
Het is zeer ongebruikelijk dat een bedrijf een niet-actieve bankrekening opgeeft. Tijdelijke inactiviteit kan optreden tijdens een bankoverschrijving, maar het bedrijf moet dit kunnen aantonen. Een niet-actieve rekening kan echter ook door de bank worden geblokkeerd vanwege eerdere frauduleuze activiteiten of als gevolg van een faillissement en betalingsonmacht. In dit geval is het raadzaam om niet te betalen.

Melding 5 van de IBAN-naamcheck
Controleer de bedrijfsnaam, vestigingsplaats en het Kamer van Koophandel-nummer om er zeker van te zijn dat ze overeenkomen. Hoewel dit een eenvoudige controle lijkt, kunnen fraudeurs honderden trucs gebruiken om u te misleiden. Het is logisch dat bijvoorbeeld Albert Heijn een centrale bankrekening in Zaandam heeft, maar een timmerbedrijf uit Amsterdam zou geen bankrekening in Maastricht moeten hebben. Als er iets verdachts opvalt, is verder onderzoek, vooral met behulp van een IBAN-naamcheck, noodzakelijk. Betaal dus niet, tenzij er overtuigend bewijs wordt geleverd dat de situatie logisch is en er geen sprake is van bedrog. Wees uiterst waakzaam.
ID-check
Deze controle verifieert de identiteit van een persoon of bedrijf om ervoor te zorgen dat ze zijn wie ze beweren te zijn. Dit is cruciaal om identiteitsdiefstal en fraude te voorkomen.

IBAN naam check
Deze controle zorgt voor de overeenkomst tussen een opgegeven naam en een IBAN-nummer. Dit helpt bij het voorkomen van betalingsfouten en fraude door ervoor te zorgen dat de betaling naar de juiste persoon of organisatie gaat.

Personen check
Deze controle gaat dieper in op de persoonlijke achtergrond van een individu. Het kan aspecten omvatten zoals werkgeschiedenis, strafrechtelijk verleden, kredietgeschiedenis enzovoort. Dit is essentieel voor het beoordelen van de betrouwbaarheid en het risico van een individu.

Klikklaar biedt u een ruim aanbos aan diensten, van diepgaande analyses tot identiteitsverificatie en cashflow-advies, zodat u met zekerheid zaken kunt doen. Of het nu gaat om MKB of particulieren, wij bieden toegang tot gedetailleerde informatie over uw potentiële zakenpartners of huurders.

Onze Klikklaar Bedrijfscheck biedt uitgebreide rapporten, waaronder WWFT-, UBO-, IBAN/Naamchecks en kredietrapporten. Deze doorlopende controle geeft u een helder overzicht van uw zakelijke relaties, vermindert risico's en verhoogt de kans op tijdige betaling van uw facturen. Deze service is ook beschikbaar voor internationale bedrijven.

Via onze huurderscheck.com voeren we een grondige controle uit op potentiële particuliere huurders, zodat u met vertrouwen een huurovereenkomst kunt aangaan.

Onze IDchecken.com service biedt een grondige identiteitsverificatie, inclusief de controle van ID-documenten (ook buitenlandse), pasfoto's en live stemopnames om vervalsingen of AI-manipulaties te detecteren. Wij bewaren deze gegevens veilig en voor de benodigde tijd voor u.

Onze cashflow adviesdienst biedt moderne oplossingen, zoals het ontvangen van uw geld binnen 24 uur of het financieren van een volledig verkoopproces, waarbij uw winst vooraf wordt uitbetaald. Lees meer over onze financiële oplossingen en ontdek hoe ze uw bedrijf kunnen ondersteunen.

We bieden ook adviesdiensten aan voor complexe financiering en beslissingsstructuren, waarbij we verder kijken dan enkel het meerderheidsaandeelhouderschap. Vraag een offerte aan en laat ons deze complexiteiten voor u ontwarren.

Daarnaast behandelen we compliance-vraagstukken binnen uw organisatie, dankzij ons ervaren team. Neem contact met ons op voor meer informatie en vraag een offerte aan.
Ontdek al onze diensten door u aan te melden.

ID check

Een check op een bedrijf conform de normen uit de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme. Dit is een Nederlandse wet ter uitvoering van de derde Europese witwasrichtlijn.
Lees meer

Personen check

Het UBO-register is een register waar alle 'Ultimate Beneficial Owners' of 'uiteindelijk begunstigden' van een vennootschap of andere juridische entiteit in geregistreerd staan.
Lees meer
Copyrights © 2023 All Rights Reserved By Klikklaar