• Auteur: Dre | Datum 7 juli 2023
In de wereld van vastgoedverhuur is het van cruciaal belang om betrouwbare en verantwoordelijke huurders te vinden. Het selecteren van de juiste huurder kan een uitdaging zijn, vooral gezien de risico's van fraude, wanbetaling en andere problemen.
Bij Huurderscheck.com, onderdeel van Klikklaar, begrijpen we deze uitdagingen en bieden we een innovatieve Huurdercheck service aan. Met deze service maken we de huurmarkt veiliger en transparanter voor particuliere verhuurders, vastgoedbeleggers, makelaars en huurders.

Wat is Huurdercheck?
Huurdercheck is een uitgebreide screening service die speciaal is ontworpen om particuliere verhuurders en makelaars te helpen bij het nemen van geïnformeerde beslissingen over potentiële huurders. Het biedt een gedetailleerd overzicht van de financiële achtergrond, identiteitsverificatie en integriteitscontrole van potentiële huurders.

Hoe werkt Huurdercheck?
Het proces begint met de klant die de gegevens van de potentiële huurder invoert in onze app, zoals naam, geboortedatum, telefoonnummer en huidig adres. Vervolgens kiest de klant welke controles moeten worden uitgevoerd en betaalt daarvoor.Direct na de betaling worden de actuele gegevens verzameld en gepresenteerd in rapporten. De verificatie en het samenstellen van de gegevens worden uitgevoerd door gespecialiseerde bedrijven die internationaal actief zijn.

Wat maakt Huurdercheck uniek?
Wat Huurdercheck onderscheidt van andere diensten, is de diepte en breedte van de controles die we uitvoeren. We bieden in totaal 73 verschillende checks aan, verdeeld over vier soorten gegevens:
  1. Betaalgedrag en incassotrajecten uit het verleden, gekoppeld aan telefoonnummers, bekende vorige adressen en woonomgevingen. In totaal worden er 23 checks uitgevoerd op dit gebied.
  2. Identificatiedocumenten worden gecontroleerd op echtheid, geldigheid, diefstal en vermissing. De pasfoto op het document wordt vergeleken met een selfie van de persoon. Daarnaast worden de personen gecontroleerd op 12 internationale sanctielijsten. Dit omvat in totaal 20 checks.
  3. Controle van het IBAN-naam bankrekeningnummer om fraude en misbruik te voorkomen. Hierbij wordt gekeken naar het aantal tekeningsbevoegde rekeninghouders, of het een zakelijke of privérekening is, vervallen rekeningnummers en typfouten. Dit omvat 7 checks.
  4. Controle op WWFT-wetgevingsgronden, waaronder sanctielijsten, crimineel gedrag, justitiële en bewindvoeringlijsten. Dit omvat in totaal 23 checks.
In totaal kunnen personen op 73 controlepunten gescreend worden, wat uniek is in deze markt. En de aankoop van de check heeft verder geen verplichtingen: Geen abonnement, geen verplichte afnames, geen pushende sales telefoontjes, gewoon checken, betalen, klaar! Het rapport staat klaar op de beveiligde site.
Hoe waarborgen we de privacy en gegevensbeveiliging?
Bij Huurderscheck.com en Klikklaar hechten we veel waarde aan de privacy en gegevensbeveiliging van de huurders waarvan we informatie verzamelen. We werken in een streng beveiligde omgeving met gekwalificeerd personeel.
Alleen de klant zelf heeft toegang tot de rapportdata. De klant moet inloggen op het platform met een gebruikersnaam, wachtwoord, tweestapsverificatie en een Captcha-check.
We verzamelen de gegevens via beveiligde API-connecties en slaan deze op in ons eigen CRM-systeem, van waaruit we de verzamelopdrachten versturen. De rapportages worden apart ontvangen en gepresenteerd in een beveiligde database-omgeving.

De impact van Huurdercheck
Huurdercheck heeft al vele verhuurders geholpen om potentiële problemen te voorkomen. Een van onze klanten kon bijvoorbeeld snel een stroman blokkeren die namens een criminele organisatie een pand wilde huren.
Een ander bedrijf wilde een zakelijke relatie aangaan met een andere onderneming, maar ontdekte dankzij onze service dat deze vrijwel failliet was. Hierdoor kon het bedrijf veel tijd en geld besparen.

De toekomst van Huurdercheck.com
Bij Klikklaar streven we er voortdurend naar om onze diensten te verbeteren en uit te breiden. We zijn ons bewust van de uitdagingen die gepaard gaan met technologische ontwikkelingen, zoals Artificial Intelligence, Deepfake en toegepaste fraude. Daarom werken we hard aan het blijven verbeteren van onze systemen en processen, om onze klanten de best mogelijke service te bieden.

Conclusie: In een wereld waar fraude en misleiding steeds geavanceerder worden, is het essentieel om toegang te hebben tot betrouwbare en grondige screeningtools. Met Huurdercheck biedt Klikklaar een krachtige oplossing die particuliere verhuurders, professionele verhuurders en makelaars helpt om geïnformeerde beslissingen te nemen en de risico's te minimaliseren.

Door gebruik te maken van geavanceerde technologie en uitgebreide controles, maken we de huurmarkt veiliger en transparanter voor iedereen.
Copyrights © 2023 All Rights Reserved By Klikklaar