• Auteur: Dre | Datum 1 juli 2023
Als verhuurder van vastgoed is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de risico's van witwassen en de financiering van terrorisme. Recent onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) toont aan dat vrijwel alle risicovolle beleggingstransacties via vastgoed verlopen. Dit onderzoek heeft geleid tot een onderzoek naar de manier waarop vermogensbeheerder Syntrus Achmea Real Estate Finance met dit risico omgaat. Het is essentieel om te weten hoe u dit risico kunt minimaliseren en uw investeringen kunt beschermen.
Ken uw klant-beleid: Een belangrijke stap in het minimaliseren van risico's is het implementeren van een "Ken uw klant"-beleid. Hierbij zorgt u ervoor dat u volledig op de hoogte bent van de achtergrond van uw huurders. Syntrus Achmea heeft bijvoorbeeld in 2020 een programma voor Customer Due Diligence (CDD) gestart om te voldoen aan de wet- en regelgeving op dit gebied. Het is belangrijk om te zorgen dat u op de hoogte bent van de procedures en processen rondom het monitoren van transacties en het melden van ongebruikelijke situaties.

Voordelen van screening: Een betrouwbare screeningservice kan u helpen bij het identificeren van potentiële risico's en het beschermen van uw investeringen. Het gebruik van een service zoals huurderscheck.com kan u inzicht geven in de betrouwbaarheid van potentiële huurders, hun identiteit verifiëren en zorgen voor naleving van wet- en regelgeving, zoals de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT). Door deze screeningprocedure te implementeren, kunt u ongewenste situaties voorkomen en uw investeringen beschermen.

Risico's van vastgoed: Uit het onderzoek van de AFM blijkt dat maar liefst 96% van het vermogen dat door beheerders wordt geïnvesteerd in risicovolle activa, zoals witwassen en terrorismefinanciering, wordt belegd in vastgoed. Het is belangrijk om te beseffen dat vastgoed een aantrekkelijke route is voor witwassen. Daarom is het van cruciaal belang om zorgvuldig te screenen en uw investeringen te beschermen.
Conclusie: Het is duidelijk dat witwassen vrijwel altijd via vastgoed verloopt en dat het risico op illegale activiteiten hoog is. Als verhuurder van vastgoed is het uw verantwoordelijkheid om deze risico's te minimaliseren en uw investeringen te beschermen. Door gebruik te maken van screeningdiensten en het implementeren van een "Ken uw klant"-beleid, kunt u een belangrijke stap zetten in het beschermen van uw beleggingen. Wees alert en zorg dat u altijd op de hoogte bent van de actuele wet- en regelgeving om uw vastgoedbeleggingen veilig te stellen.
Copyrights © 2023 All Rights Reserved By Klikklaar